Internacional 24/05/2018

James Bond busca dones i immigrants per a l'MI6

El servei d'espies britànic no tindrà en compte la nacionalitat paterna per als nous candidats

Ara
2 min
Imatge de la campanya del servei d'intel·ligència britànic

BarcelonaEl servei d'espionatge exterior britànic MI6 busca dones i fills de la immigració per ampliar la nòmina de professionals i girar full a la imatge de l'espia masclista que des de fa més de sis dècades encarna James Bond, el personatge creat per Ian Fleming que ha creat una marca mundialment coneguda però que alhora amb el seu eslògan "llicència per matar" ha pogut influir negativament en la visió de nous candidats.

Sigui com sigui, l'organisme s'ha pres seriosament la renovació de personal perquè per primer cop en els seus 110 anys d'història ha emès aquest dijous un anunci per la televisió que arrenca, precisament, amb un tauró nedant en un fosc aquari com a metàfora del mal de les pel·lícules de Bond. La història inclou un nen espantat que acaba reconfortat per la seva mare i una veu en off que diu a l'espectador que l'MI6 busca candidats amb habilitats emocionals: "De manera secreta, som igual que tu", diu l'eslògan de la campanya.

L'MI6 preveu relaxar les seves exigències en matèria de nacionalitat per atreure més aspirants i, tot i que els sol·licitants hauran de tenir sempre la ciutadania britànica, podria no tenir en compte la nacionalitat dels pares.

Les últimes dades oficials, del març del 2016, indiquen que un 24,1% dels càrrecs de responsabilitat i un 37,8% de la plantilla de l'MI6 són dones, mentre que no hi ha cap ciutadà d'una minoria ètnica en un lloc directiu i aquests treballadors suposen només un 6,8% de la plantilla.

En la presentació als periodistes, la cap de contractació, una mare de tres fills amb 20 anys de carrera, ha afirmat que el concepte de l'anunci és "aprofitar la imatge de Bond, però per explicar molt clarament que això no és James Bond" i que els bons candidats han de tenir també habilitats comunes.

La campanya pretén contractar uns 800 empleats d'aquí al 2021 per a diferents llocs i busca persones "amb intel·ligència emocional i habilitats interpersonals", a més d'"un fort sentit de la integritat i creativitat".

El director del servei d'espionatge, Alex Younger, ha afirmat que es vol atraure més dones i persones de minories ètniques, persones que potser "mai s'han plantejat" treballar com a agents secrets. "Hem de poder triar entre els millors talents del nostre país", ha declarat.

stats