Internacional 16/08/2015

Almenys 82 morts i 250 ferits en un bombardeig del règim sirià sobre un mercat

L'atac s'ha produït a Douma, una població rebel a prop de Damasc

Efe
1 min
Ferits en el bombardeig d'un mercat a Duma (Síria), atacat pel règim / AFP

El CaireAlmenys 82 persones han mort avui i unes 250 han resultat ferides en un bombardeig de l'aviació del règim sirià contra un mercat a la localitat de Douma, un dels feus dels rebels als afores de Damasc.

Segons un comunicat de l'Observatori Sirià de Drets Humans, el nombre de víctimes mortals podria augmentar, perquè hi ha desenes de ferits en estat greu.

El president d'aquesta ONG, Rami Abdelrahman, ha informat en declaracions a Efe per telèfon que quatre projectils han impactat al mercat, situat al centre de Douma.

El bombardeig també ha causat importants destrosses materials, segons el comunicat de l'Observatori, que ha afegit que hi ha menors entre els morts, encara que no dóna xifres.

Douma, situada a la regió de Guta Oriental, està controlada per la brigada insurgent islamista Exèrcit de l'Islam i voltada per les tropes lleials al president Baixar al-Assad.

La zona de Guta Oriental, principal bastió de l'oposició als afores de la capital, és blanc freqüent dels atacs de l'aviació governamental.

Fa quatre dies, almenys 37 persones van perdre la vida, entre elles quatre menors, i 120 van patir ferides per bombardejos similars a les poblacions de Douma, Saqba, Hamuriya i Kafr Batna, totes a Guta Oriental.

Síria és des de fa més de quatre anys escenari d'un conflicte que ha causat més de 240.000 morts, segons les últimes xifres de l'Observatori.

stats