SÍRIA
Internacional 07/02/2012

Espanya, Itàlia i França criden a consultes els seus ambaixadors a Damasc

Imiten l'ofensiva diplomàtica encapçalada ahir pel Regne Unit i Alemanya. Els països del Golf, de la mateixa manera que els EUA, tanquen les seves oficines a Síria

Ara
1 min

BarcelonaL'ofensiva diplomàtica contra el règim sirià pren força. Després que el Regne Unit i Alemanya cridessin dilluns a consultes els seus ambaixadors a Damasc, Espanya, Itàlia i França s'han afegit aquest dimarts a la iniciativa. Paral·lelament, els països del Golf han seguit el model dels Estats Units i han decidit retirar els seus ambaixadors a Síria.

Europa emprèn així la fase prèvia a la suspensió de les relacions diplomàtiques amb Damasc. Cridar a consultes un ambaixador significa una retirada temporal de l'ambaixador de Damasc, però no pas tancar l'oficina diplomàtica a Síria. De moment, continuarà oberta per garantir l'assistència dels espanyols que continuïn al país i avaluar l'evolució dels esdeveniments.

Espanya justifica la mesura per "l'increment de la repressió contra la població civil en els últims dies a Síria", segons un comunicat emès aquest dimarts.

Els països del Golf marxen de Damasc

L'Aràbia Saudita, Qatar, Oman, Kuwait, Bahrain i els Emirats Àrabs Units han enviat aquest dimarts un missatge a les seves ambaixades a Síria perquè abandonin immediatament el país, segons un comunicat del Consell de Cooperació del Golf.

stats