Internacional 02/12/2013

Ja són gairebé 126.000 els morts pel conflicte a Síria

Una tercera part de les víctimes són menors d'edat, segons l'Observatori Sirià per als Drets Humans

Reuters
1 min
Víctimes de la massacre a Damasc el passat 21 d'agost. Un terç dels morts en el conflicte són menors d'edat. REUTERS

LondresL'últim balanç de l'Observatori Sirià per als Drets Humans eleva a 125.835 els morts documentats en incidents violents des que va començar la guerra civil siriana, el mes de març del 2011, tot i que adverteix que la xifra real segurament és molt superior.

L'Observatori, una organització amb seu a Londres però amb una àmplia xarxa d'informadors dins del país àrab, informa que més d'una tercera part de les víctimes mortals, 6.627, eren menors d'edat.

A més, informa que els milicians insurgents morts són 27.746, inclosos més de 6.000 combatents estrangers o no identificats, i 50.430 són soldats o paramilitars afins al règim del president Baixar al-Assad.

"Les xifres probablement siguin molt més altes perquè sovint s'oculta el nombre d'insurgents morts, especialment els del Front del Nusra [amb lligams amb Al-Qaida] o de l'Estat Islàmic de l'Iraq i del Llevant", ha explicat el responsable de l'Observatori, Rami Abdelrahman.

També les forces del règim minimitzen les informacions sobre les seves baixes. En concret, Abdelrahman ha afirmat que tenen dades de 40.000 combatents morts més, tot i que en casos no prou documentats.

Un conflicte sectari

L'Observatori ofereix també dades sobre la faceta sectària de la violència i xifra en gairebé 500 els milicians xiïtes estrangers morts mentre combatien a favor d'Al-Assad. Prop de la meitat d'ells serien integrants de la milícia libanesa Hezbol·lah.

stats