Internacional 02/12/2013

L'ONU implica Al-Assad en crims de guerra a Síria

Té proves que els càrrecs més alts del règim, inclòs el president, van autoritzar "crims de guerra i crims contra la humanitat"

Ara
1 min
Baixar al-Assad

BarcelonaL'alta comissionada de l'ONU pels Drets Humans, Navi Pillay, ha implicat per primer cop el president de Síria, Baixar al-Assad, en crims de guerra i contra la humanitat contra el seu poble. Segons l'organisme, una investigació ha aportat proves que els "càrrecs més alts del règim", inclòs Al-Assad, van autoritzar aquests crims, segons informa la cadena britànica BBC.

La investigació de l'ONU ha aportat "moltes proves […] de crims molt seriosos, crims de guerra i crims contra la humanitat", ha dit Pillay.

Les proves apunten cap a la responsabilitat "dels càrrecs més alts del govern, inclòs el cap d'estat", ha afegit.

Aquesta mateixa investigació ja havia conclòs prèviament que hi havia proves que les forces rebels també eren culpables d'abusos dels drets humans.

Segons Pillay, la comissió de l'ONU ha recopilat una llista de les persones que serien directament responsables d'aquests abusos als drets humans. Tot i això, els seus noms i les proves continuen sent confidencials, a l'espera que la fiscalia del Tribunal Penal Internacional decideixi presentar càrrecs contra aquestes aquestes persones.

stats