Internacional 20/12/2017

Els socialistes francesos venen la seu de París per 45,5 milions d'euros

La manca d'ingressos deguda als mals resultats electorals han obligat el partit a renunciar a la seu

Efe
1 min
Una dona passeja davant la històrica seu del Partit Socialista francès a París, el 20 de desembre del 2017

ParísEl Partit Socialista (PS) francès va anunciar dimarts que ha tancat en 45,5 milions d'euros la venda de la seva històrica seu de París, de la qual va decidir desfer-se al setembre. La formació ha indicat en un comunicat que, després d'estudiar diverses ofertes, ha acceptat la de la companyia Apsys, amb la qual preveu signar els documents corresponents a finals de febrer "com a molt tard".

El PS es va veure obligat a vendre la seu per afrontar la caiguda progressiva d'ingressos arran de les històriques derrotes electorals que ha patit aquest any a les eleccions presidencials i legislatives, cosa que ha implicat una baixada en les dotacions públiques rebudes.

Després dels comicis legislatius del juny, el Partit Socialista va passar de 284 diputats a 30, cosa que significava una pèrdua de 100 milions d'euros de fons atribuïts per l'Estat pel seu pes polític. El PS ocupava des de 1980 un palauet de 3.000 m2 al carrer Solferino de París, a uns centenars de metres de l'Assemblea Nacional francesa i al costat del riu Sena.

L'agrupació apunta que es podrà quedar en aquest local fins al 30 de setembre i diu que el canvi té lloc també per raons polítiques, "per disposar d'una nova seu adaptada a un Partit Socialista refundat".

stats