Internacional 17/01/2018

Steve Bannon es nega a contestar a les preguntes sobre el Russiagate al Congrés

L'exestratega del president Trump ha sigut citat a testificar aquest dimarts a porta tancada

Ara
1 min
Steve Bannon, arribant dimarts a l'interrogatori del Comité d'Intel·ligència del Congrés dels EUA

BarcelonaEl que fou l'estratega en cap del president dels Estats Units, Steve Bannon, va ser citat dimarts per fiscal especial, Robert Mueller, per testificar davant un jurat entorn dels possibles vincles entre la campanya de Donald Trump i el govern rus. Bannon va negar-se a declarar.

Segons el 'New York Times', que atribueix la informació a una font coneixedora del procés, aquesta decisió, adoptada la setmana passada, fa que aquesta sigui la primera vegada que Mueller demana la declaració d'un membre del cercle més proper del multimilionari president.

Bannon ha baixat de nou a l'arena després de publicar-se el llibre 'Fire and Fury' ('Foc i fúria'), en el qual se'l citava criticant Donald Trump Jr, el fill del president, per una reunió amb una advocada russa. Segons va dir el mateix Bannon, es va tractar d'un cas de "traïció" i ara el fiscal vol saber més detalls d'aquesta reunió, que la investigació vincularia en última instància amb el blanqueig de diners.

Aquestes declaracions de Bannon i la polèmica que van suscitar van obligar a la dimissió de l'exestratega de la directiva de 'Breitbart News', el mitjà ultraconservador que va dirigir abans de formar part de l'equip de Trump i al qual va tornar després d'abandonar el govern.

En les últimes setmanes s'ha especulat amb la possibilitat que el fiscal especial sol·liciti una entrevista personal amb el mateix president.

stats