França
Internacional 18/02/2012

Strauss-Kahn declararà aquest dimarts sobre la seva presumpta relació amb una xarxa de prostitució

En el pitjor dels casos, l'exdirector de l'FMI podria ser imputat per abús de béns socials i proxenetisme. És el tercer gran escàndol sexual del polític en menys d'un any

Efe
2 min
L'exdirector de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn / AFP

ParísL'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn (DSK) declararà aquest dimarts davant els agents que investiguen una xarxa de prostitució a Lille, al nord de França.

Aquest nou escàndol sexual en què s'ha vist implicat DSK és conegut com el cas Carlton i gira entorn d'una presumpta xarxa de prostitució organitzada al voltant de l'Hotel Carlton de Lille. Diversos empresaris i agents de la policia estan imputats per la seva vinculació amb l'afer. Des que va sortir a la llum la nova polèmica, DSK ha reiterat la seva intenció de prestar declaració al més aviat possible per evitar una "lapidació mediàtica".

El polític francès de 62 anys haurà d'explicar als investigadors la seva relació amb el directiu de la companyia Eiffage, David Roquet, i amb l'empresari Fabrice Paszkowski. Tots dos estan processats en aquest cas per haver finançat algunes de les aventures amb prostitutes en què hauria participat DSK. En el pitjor dels casos, el socialista francès podria ser imputat per abús de béns socials i proxenetisme.

Recentment, la premsa francesa ha desvelat missatges de mòbil que Strauss-Kahn hauria enviat a Paszkowski entre el 2009 i el 2010. "M'emporto una nena a les 'boitês' [discoteques picants] de Viena el dijous 14 de maig. Et ve de gust venir amb una senyoreta?" és un dels missatges de DSK. En un altre el polític escriu: "Vols venir a descobrir una discoteca descarada a Madrid amb mi (i amb material)?".

Es tracta del tercer gran escàndol sexual al voltant de DSK després que el maig passat una cambrera de l'hotel Sofitel a Nova York el denunciés per agressió i, poc després, la periodista francesa Tristane Banon l'acusés d'haver-la agredit sexualment el 2003. Tots dos casos van ser, finalment, desestimats per la justícia.

stats