Internacional 06/10/2017

Suïssa es mostra disposada a fer de mediadora entre Espanya i Catalunya

La cadena local RTS assegura que el govern suís "està en contacte amb totes dues parts"

Ara
1 min
Tres joves vestits amb la bandera catalana, espanyola i l'estelada, a la manifestació contra la violència policial, el passat 3 d'octubre.

BarcelonaEl Departament Federal d'Afers Exteriors (FDFA) suís està preparat per establir una plataforma de diàleg entre el govern espanyol i les autoritats catalanes, segons ha informat la cadena de ràdio local RTS aquest divendres.

Segons han assegurat les autoritats del país a RTS, membres del govern suís "estan en contacte amb totes dues parts", però s'han negat a fer qualsevol comentari sobre unes possibles discussions en curs. L'FDFA ha recordat també que sempre té en consideració totes les sol·licituds de mediació que li arriben i que hi respon de manera positiva en la mesura que li és possible.

La cadena RTS ha difós aquest matí la notícia en antena i a través de la seva pàgina web. En un text breu, el mitjà és pregunta si el sistema territorial suís podria ser un bon model per desencallar el conflicte català: "El sistema federal suís podria servir de model per redefinir l'autonomia d'aquesta regió", indica la ràdio.

stats