Internacional 19/08/2015

Un supervivent del tiroteig a París denuncia els mitjans francesos per revelar el seu amagatall

Lilian Lepère insisteix que les televisions TF1 i France 2 i la ràdio RMC van posar en perill la seva vida

Ara
1 min

BarcelonaUn supervivent del tiroteig a París durant la recerca dels autors de l'atemptat contra 'Charlie Hebdo', Lilian Lepère, ha denunciat els mitjans de comunicació francesos per haver revelat el seu amagatall.

Lepère es va amagar sota una pica de la impremta en què treballava durant vuit hores després que els responsables de l'atac contra la revista satírica, els germans Saïd i Chérif Kouachi s'hi atrinxeressin per fer front a la policia francesa, que els havia acorralat.

El denunciant insisteix que la seva vida va ser posada en perill pels detalls que la televisió i la ràdio franceses revelar. La primera notícia que va explicar que una persona s'amagava dins l'impremta va ser divulgada per l'emissora RMC, mitjançant declaracions d'un membre de l'Assemblea Nacional francesa, Yves Albarello. Tot seguit, els canals de televisió TF1 i France 2, dos dels més grans del país, van fer-se ressò d'aquestes declaracions. La informació va ser corroborada per la germana de Lepère, que en cap moment va revelar-ne la localització exacta dins l'impremta.

"La informació divulgada en temps real, que podria haver permès als germans Kouachi seguir com avançava l'operació, va significar per al Lilian un risc real", ha explicat el seu advocat, Antoine Casubolo Ferro, al diari 'Le Parisien'. Els mitjans de comunicació encara no s'han pronunciat respecte a la investigació.

stats