Internacional 20/09/2015

Lleuger avantatge a Syriza, segons els sondejos a peu d'urna

Cristina Mas
1 min
Un somrient Tsipras vota en les eleccions anticipades que, segons els sondejos, li han donat una victòria ajustadíssima. MICHALIS KARAGIANNIS / REUTERS

Enviada especial a AtenesLes enquestes a peu d'urna de les eleccions d'aquest diumenge a Grècia apunten a un resultat incert. Segons la primera onada de sondejos elaborats pels mitjans grecs i que no compten amb l'extrapolació d'escons, Syriza guanyaria les eleccions amb una forquilla d'entre el 31 i el 34%, lleugerament per davant dels conservadors de Nova Democràcia, amb un percentatge d'entre el 30 i el 33% dels vots.

En tercer lloc, quedarien els neonazis d'Alba Daurada, amb un marge entre el 6 el 8%, per davant dels socialdemòcrates del PASOK (6-7%). Els comunistes del KKE passarien a convertir-se en la cinquena força (5,5-6,5%), empatats amb els liberals de To Potami (5-6%).

Unitat Popular el nou partit fundat pels rebels de Syriza passaria just el tall per entrar al Parlament d'Atenes (3-4%). En canvi els exsocis de Tsipras, els Grecs Independents podrien quedar-se fora (2,5-3,5%), com la Unió Centrista (2,5-3,5%).

La notícia podria ser la baixa participació, menys del 60%, la més baixa de la història.

stats