Internacional 21/08/2015

La policia tailandesa allibera dos sospitosos de l'atemptat a la pagoda de Bangkok

Les autoritats que investiguen l'atac veuen poc provable que hagi estat perpetrat per un grup terrorista internacional

Efe
1 min
La policia científica investiga el santuari en busca de proves. KEREK WONGSA/REUTERS

BangkokLa policia tailandesa ha alliberat dos sospitosos de l'atemptat a Bangkok després que s'entreguessin voluntàriament i s'identifiquessin com a un guia turístic tailandès i un turista xines.

El tinent general de les forces de seguretat, Prawut Thavornsiri, ha dit que "definitivament" ja no son considerats sospitosos. Els dos homes, van ser gravats per una càmera de seguretat mentre estaven de peu davant el principal sospitós, vestint una samarreta groga, quan deixava una motxilla sota un banc.

Els dos joves apareixen a les imatges abandonant el temple budista i hindú d'Erawan poc abans que ho faci el presumpte autor de l'atemptat, fet que va fer pensar a la policia tailandesa que podien ser còmplices de l'autor. Hores abans que s'entreguessin, el cap de la policia tailandesa, Somyot Poompanmuang, va explicar que sospiten que almenys deu persones van participar en l'atac i que van comptar amb la complicitat de "ciutadans tailandesos".

Un portaveu de la junta militar que governa el país, ha explicat la matinada de dijous que es poc provable que l'atemptat hagi estat perpetrat per un grup terrorista internacional.

stats