Internacional 03/11/2014

Teresa Forcades explica a 'The Guardian' per què vol la independència de Catalunya

Diu que la independència milloraria la qualitat democràtica, incrementaria la justícia econòmica i contribuiria a impulsar la diversitat cultural catalana

Ara
1 min

BarcelonaTeresa Forcades publica aquest dilluns un article al diari britànic 'The Guardian' explicant els motius pels quals Catalunya hauria de ser un estat independent, amb el títol "Per què vull la independència de Catalunya". La teòloga i monja fundadora –amb Arcadi Oliveres– del moviment independentista Procés Constituent a Catalunya, defensa que la independència "és una oportunitat per aconseguir més democràcia, justícia econòmica i vida cultural".

La construcció d'una unitat política més petita permetrà, segons Forcades, més coneixement i implicació política de la ciutadania, i unes decisions més ajustades a la realitat econòmica i social del territori. Aquests factors contribuiran a l'increment de la "responsabilitat democràtica" del país i a construir "una experiència política més humana" i propera a les persones.

Forcades també parla dels alts nivells de corrupció i de la manca de transparència del sistema polític espanyol, de la manca de representació dels ciutadans i dels problemes econòmics que afecten un alt percentatge de les famílies. "La independència de Catalunya no garanteix que aquests problemes es resolguin", diu, però la redacció d'una nova constitució catalana oferiria, segons la teòloga, "una oportunitat única per treballar cap a solucions a aquests problemes d'una manera molt més comprensiva i radical", ja que obligaria a obrir un debat polític profund.

La tercera "motivació" per defensar la independència de Catalunya de Forcadas és "el foment a la diversitat cultural catalana" de "forma molt més simpàtica de com ho està fent actualment el govern espanyol central".

stats