Internacional 26/04/2015

El nombre de morts en el terratrèmol al Nepal ja supera els 2.300

El sisme ha deixat també 5.000 ferits al Nepal. A l'Índia el terratrèmol ha causat almenys 51 morts i 240 ferits

Ara / Efe
2 min
Els serveis d'emergències continuen buscant víctimes sota la runa / EFE

BarcelonaEl nombre de morts en el terratrèmol de 7,8 graus que aquest dissabte ha sacsejat el Nepal ja supera els 2.300, mentre que els ferits són almenys 5.000, segons el Centre Nacional d'Operacions d'Emergències del país asiàtic. Fonts del Centre, dependent del ministeri de l'Interior, han indicat que fins ara s'han comptabilitzat 1.883 morts i 4.655 ferits pel sisme de dissabte, que va afectar principalment la vall central del país, on es troba Kàtmandu. També a l'Índia, el sisme ha fet 51 morts i 237 ferits, segons fonts oficials.

Els cossos de rescat de l'exèrcit i de les autoritats nepaleses s'han vist reforçats amb l'arribada d'efectius de l'Índia que treballen en diferents punts de la capital del país, la zona més afectada.

Segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), des que dissabte a les 6.11 h es va produir el terratrèmol de 7,8 graus amb epicentre a uns 80 quilòmetres al nord-oest de la capital nepalesa s'han registrat 35 rèpliques en aquesta zona de l'Himàlaia, que han provocat el pànic entre la població.

Més de 20 morts a l'Everest

Un dels punts colpejats ha estat el camp base de l'Everest, on el govern del Nepal comptabilitza oficialment una xifra de 22 alpinistes morts com a conseqüència de les allaus que es van produir després del moviment tel·lúric.

Les autoritats encara no han emès un balanç oficial dels danys materials, encara que a la capital les edificacions caigudes i les carreteres i carrers afectats són nombrosos. Milers de persones han passat la nit al ras a la capital del país i altres zones afectades davant el temor que es produïssin nous ensorraments.

stats