Internacional 25/01/2020

Augmenten a 21 les persones mortes pel terratrèmol a Turquia i hi ha més de mil ferits

Els serveis d'emergències continuen buscant víctimes sota les runes a la regió d'Elazig

Ara
1 min
Equips d'emergències treballant en un edific ensorrat a causa del terratrèmol

BarcelonaEl darrer balanç provisional de les autoritats turques ha elevat a almenys 21 persones mortes i més d'un miler de ferits el nombre de víctimes del terratrèmol a la regió d'Elazig, al sud-est del país, tot i que la xifra podria augmentar, ja que es continuen buscant una trentena de desapareguts sota les runes d'edificis. En les últimes hores, els serveis d'emergències han aconseguit rescatar vives diverses persones que portaven més de 12 hores sota la runa, entre elles una dona embarassada.

El sisme, de magnitud 6,8 a l'escala de Richter, es va produir a mitja tarda d'aquest divendres. L'epicentre del terratrèmol es situa al municipi de Sivrice, una població de 10.000 habitants però a la capital de la regió, a Elazig, una ciutat amb mig milió d'habitants, s'han esfondrat tres edificis.

Més de mil efectius d'emergències treballen a la zona en les tasques de rescat i atenció a les víctimes. De moment s'han produït 270 rèpliques del terratrèmol, segons informen les autoritats turques, que asseguren que els serveis de llum, aigua, gas i comunicacions continuen funcionant a la regió.

stats