Internacional 25/08/2015

Tracten una família siriana que mostrava símptomes d'haver entrat en contacte amb agents químics

Els pacients patien problemes respiratoris, enrogiment dels ulls, butllofes a la pell i conjuntivitis

Ara
1 min
Un membre de la Mitja Lluna Roja fuig amb una nena en braços d'un bombardeig de les forces d'Al Assad. BASSAM KHABIEH/REUTERS

BarcelonaQuatre persones van ser tractades per Metges Sense Fronteres (MSF) en un hospital d'Alep aquest divendres 21 d'agost amb símptomes d'haver estat exposats a agents químics.

Els quatre pacients són membres d'una mateixa família formada per la mare i el pare, una nena de 3 anys d'edat i una altra acabada de néixer. Van arribar a l'hospital on treballa MSF una hora després d'haver estat exposats als compostos químics, amb els ulls enrogits, eritemes a la pell, conjuntivitis i dificultat respiratòria.

Tres hores després de l'ingrés, als membres de la família els van aparèixer butllofes i la seva condició respiratòria va empitjorar notablement. El personal mèdic de l'ONG els va proporcionar tractament simptomàtic i oxigen fins que van ser evacuats a un centre de tractament especialitzat.

Segons el testimoni donat per la família, un projectil de morter va impactar contra casa seva. Després de l'explosió, un gas de color groc es va escampar per la sala d'estar. Els pares, amb l'ajuda d'alguns veïns, van provar de protegir els seus fills cobrint-los amb el cos.

Al mes de març, almenys sis persones van morir en un bombardeig de les forces d'Al-Assad, que van llançar barrils amb substàncies tòxiques sobre el poble de Sarmin. L'Observatori Sirià dels Drets Humans va assegurar que en l'atac es va fer servir gas clor, un compost industrial que es pot emprar com a arma.

Síria es va adherir l'octubre de 2013 a la Convenció d'Armes Químiques, que prohibeix la producció, l'emmagatzematge i l'ús d'aquest tipus d'armament, inclòs el gas clor.

stats