Internacional 30/10/2020

Cues quilomètriques de cotxes escapant de París abans del confinament

Dijous a la nit es va registrar un pic de 733 quilòmetres d'embussos sortint de la capital francesa

Ara
2 min
Embús en un carrer de París, aquest dijous al vespre

BarcelonaFrança està confinada des d'aquesta mitjanit i fins a l'1 de desembre, però molts parisencs volien passar les pròximes setmanes lluny de la ciutat i van intentar aprofitar les últimes hores en què tenien llibertat de moviments per fugir-ne. El resultat van ser cues quilomètriques a l'entorn de la capital francesa aquest dijous a la nit: Sytadin, el servei d'informació de l'estat del trànsit a la regió de l'Illa de França, va arribar a registrar un pic de 733 quilòmetres d'embussos a les 18.30 h. Tot i que el confinament començava a la mitjanit, els parisencs (igual que la major part dels francesos) havien de ser a casa a les 21 h, en compliment del toc de queda nocturn aprovat fa dues setmanes.

Segons detalla el diari Le Parisien, aquest col·lapse és pràcticament un rècord històric: des que hi ha registres, només una vegada s'havien acumulat més quilòmetres de retencions simultanis als voltants de París. Va ser el 6 de febrer del 2018, enmig d'una nevada, quan es va arribar a 739 quilòmetres de cues.

Cal tenir en compte que les dues últimes setmanes han sigut festives a les escoles franceses i que moltes famílies acostumen a aprofitar aquests dies per marxar de vacances. La tornada de les vacances de Tots Sants sol ser un moment complicat per a la circulació a l'entorn de París, però les xifres d'aquest dijous són molt superiors a les d'anys anteriors. Així, l'any passat es va assolir un pic màxim de 525 quilòmetres de cua l'últim dijous d'aquest període, i el 2017 n'hi va haver 326.

Al març, molts parisencs també van marxar de la ciutat just abans que entrés en vigor el primer confinament. En aquella ocasió, des de la resta del país es va criticar aquesta actuació dels ciutadans de la capital, ja que la incidència del covid-19 era molt més alta a París que en altres zones de França.

Aquest dijous França va registrar 47.637 contagis nous i 250 morts per covid-19.

stats