Internacional 15/07/2014

Una trentena de treballadors de Disney World, condemnats per abusos sexuals

Cap dels nens afectats era client del parc

Ara
1 min

BarcelonaLa justícia nord-americana ha condemnat 32 treballadors de Disney World de Florida per abusos sexuals. Una investigació periodística de la cadena de televisió CNN revela que des del 2006 han estat 35 els empleats del parc temàtic detinguts per haver seduït nens per tenir-hi sexe o posseir pornografia infantil. A més, cinc treballadors més de l'Universal Studios d'Orlando i dos del Sea World també han estat involucrats en delictes contra menors d'edat. Cap dels menors, però, havia estat client de les instal·lacions.

Una portaveu de Disney World es defensa en el reportatge i assegura que la selecció del personal inclou l'examen i verificació dels "antecedents penals", així que cap dels implicats havia estat detingut. L'escàndol ha aixecat veus que reclamen obligar els treballadors relacionats amb menors d'edat a passar un polígraf, un fet que el Congrés ha rebutjat perquè atemptaria contra la privacitat.

Des d'Universal Studios, un portaveu afirma que l'empresa té "tolerància zero amb aquest tipus d'activitats" i insisteix que la política de contractació també inclou verificacions i seguiments dels antecedents.

Al reportatge, un dels acusats i condemnats assegura que "la seva vida està arruïnada" i que ha "destrossat" tant la vida dels seus fills com la dels seus pares. Aquest home admet haver mantingut relacions sexuals amb un menor poques setmanes abans d'haver estat detingut.

stats