Internacional 11/08/2019

Tres funcionaris de l'ONU morts en un atemptat a Líbia

Tres treballadors més de l'organització han resultat ferits per l'explosió d'un cotxe bomba

Efe
2 min
Tres funcionaris de l'ONU morts en un atemptat a Líbia

Trípoli / Nova YorkTres funcionaris de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) han mort en un atemptat amb cotxe bomba a Líbia. En l'explosió hi han resultat ferides quatre persones més, tres de les quals també són treballadors de l'organisme. El vehicle ple d'explosius ha esclatat aquest dissabte davant del centre comercial Arkan a Bengasi, a l'est de Líbia, a prop de la seu de la missió de l'ONU, en la vigília de la festivitat religiosa d'Aid al-Adha, la Festa del Xai.

L'enviat especial de l'ONU per Líbia, Ghassan Salamé, ha assegurat a través d'un missatge a Twitter que l'atac, que defineix de "covard", és "una manera dura de recordar-nos la urgent necessitat que els libis deixin de lluitar, que deixin de banda les seves diferències i treballin junts a través del diàleg i la no violència per posar fi al conflicte".

Tres funcionaris de l'ONU morts en un atemptat a Líbia

Un miler de morts des de l'abril

El mariscal Jalifa Hafter, les tropes del qual controlen la major part de Líbia i tots els jaciments de petroli, va començar el passat 4 d'abril una ofensiva militar per intentar conquerir la capital, coincidint amb la visita oficial del secretari general de l'ONU, António Guterres, en un clar missatge a la comunitat internacional. Des de llavors, més d'un miler de persones han mort entre soldats i civils, més de 5.000 han resultat ferides i unes 100.000 han hagut de marxar de casa i convertir-se en refugiats interns.

Precisament el secretari general de l'ONU ha condemnat l'atemptat aquest diumenge, ha expressat el condol als familiars de les víctimes i ha desitjat una recuperació ràpida als ferits. També ha demanat a les autoritats de Líbia que s'esforcin per identificar els responsables i els portin ràpidament davant de la justícia.

Igualment, Guterres ha demanat a totes les parts que respectin la treva humanitària durant la festivitat de l'Aid al-Adha com a pas previ a un nou procés de diàleg. El 5 d'agost hi va haver un atac aeri a la ciutat d'Al Murzuq (sud-oest de Líbia) que va deixar 43 morts i 60 ferits.

stats