Internacional 23/06/2014

Un tribunal egipci condemna a cadena perpètua 83 militants dels Germans Musulmans

Reuters
1 min

El CaireEgipte continua la cacera contra els Germans Musulmans de l'expresident Mursi. Un tribunal ha condemnat avui dilluns almenys 80 militants d'aquesta formació ara il·legalitzada a cadena perpètua.

Els jutges atribueixen als processats càrrecs que van des de l'assassinat d'un taxista fins a l'obstaculització de la tasca policial i el bloqueig de carrers durant les revoltes a favor del president Mursi de desembre a la ciutat de Mansura, al delta del riu Nil.

No és la primera vegada que militants dels Germans Musulmans, el més antic i gran moviment egipci, han rebut el càstig de la nova justícia implementada per l'administració d'Abdel Fattah al-Sisi. Dissabte, un altre tribunal va condemnar a mort 183 persones relacionades amb el grup islamista, entre elles el considerat líder, Mohamed Badia. La sentència d'aquest cas va aixecar les crítiques de la comunitat internacional i organitzacions pels drets humans.

A més, la setmana passada Alaa Abdelfattah, un dels bloguers més coneguts d'Egipte, juntament amb 24 activistes més, va rebre una sentència de 15 anys de presó per organitzar manifestacions considerades il·legals, i 10 islamistes més van ser condemnats a mort per incitar la violència.

stats