Internacional 04/03/2019

Troben 1.500 tortugues vives lligades amb cinta adhesiva en maletes a l'aeroport de Manila

Els rèptils pertanyen a espècies rares i protegides i estan valorats en uns 76.000 euros

Ara
1 min
Les tortugues han aparegut lligades amb cinta imatge, en una imatge cedida per les autoritats duaneres

BarcelonaLes autoritats filipines han trobat 1.529 tortugues exòtiques vives, embolicades en cinta adhesiva, a l'interior de quatre maletes abandonades a l'aeroport de Manila, segons ha informat l'oficina de duanes del país asiàtic.

La troballa es va produir diumenge, quan va saltar l'alerta perquè ningú reclamava les maletes. Al obrir-les, els funcionaris van localitzar els rèptils, que pertanyen a espècies rares i protegides, com la tortuga estrella, la de potes vermelles, la sulcata o la lliscadora d'orelles vermelles.

Els rèptils, que han estat traslladats a un centre de recuperació i vigilància, estan valorats en uns 76.600 euros, segons els càlculs de la duana filipina, que va recordar que aquests animals són molt apreciats a l'Àsia com a mascotes exòtiques, però també per la seva carn o els seus usos en medicina tradicional.

La llei filipina contra el tràfic d'animals és molt estricta; si es troba el responsable, podria enfrontar-se a una condemna de fins a dos anys de presó i a una multa d'uns 3.800 dòlars, o 3.000 euros.

El cos de duanes de Filipines va confiscar l'any 2018 un total de 560 animals salvatges en perill d'extinció, inclosos 250 llangardaixos geckos, a més de 254 peces de corall. Des de principis d'any s'han trobat 63 iguanes, camaleons i dracs barbuts en paquets, equipatges i enviaments internacionals.

Segons la investigació oberta, les maletes van ser transportades per un passatger de nacionalitat filipina en un vol procedent de Hong Kong, segons va publicar l'oficina de duanes de Filipines en la seva pàgina oficial de Facebook.

stats