Internacional 13/06/2019

Trump diu que acceptaria informació d'un govern estranger sobre un rival polític

"No hi ha res dolent en escoltar", diu el president, i rebutja que calgui informar l'FBI

Ara
2 min
Trump diu que acceptaria informació d'un govern estranger sobre un rival polític

BarcelonaEl president dels Estats Units, Donald Trump, diu que no veuria res de dolent en acceptar informació perjudicial sobre un oponent polític proporcionada per un govern estranger durant la campanya per a les eleccions presidencials de l'any vinent, 2020, en què espera ser reelegit.

En una entrevista a ABC News, Trump ha respost així a la pregunta del periodista sobre com reaccionaria si un país estranger li ofereix explicar-li draps bruts del seu rival, si acceptaria la informació o alertaria l'FBI: "Potser faria les dues coses. Crec que potser voldria escoltar-ho, no hi ha res dolent en escoltar". "Si em truquen des d'algun país, Noruega, i em diuen 'tenim informació sobre el teu rival', crec que voldria escoltar-ho", ha dit.

Unes paraules que tiren més llenya al foc en un dels elements clau de la investigació del fiscal especial Robert Mueller sobre la possible ingerència russa en la campanya de Trump del 2016: la reunió mantinguda pel seu fill, Donald Trump Jr, a la torre Trump de Nova York amb una advocada russa que li havia ofert informació perjudicial per a Hillary Clinton, la contrincant demòcrata de Trump en aquells comicis.

En el correu electrònic per pactar la cita, el fill de Trump va reaccionar dient "M'encanta" quan explicava que els explicarien alguns draps bruts de Clinton, tot i que després tant ell com altres assistents a la trobada diuen que la reunió va tractar altres assumptes.

En la mateixa entrevista, Trump ha dit que no estava d’acord amb el director de l’FBI, Christopher Wray, que va declarar al Congrés el mes passat que els responsables de les campanyes polítiques s'han de posar en contacte amb l’agència sobre qualsevol comunicació sospitosa d’un govern estranger. "El director de l'FBI s'equivoca", ha dit Trump.

"He vist moltes coses a la meva vida. I mai no he trucat a l'FBI en tota la vida. No es truca a l'FBI. Fas fora algú de la teva oficina, o fas el que sigui", deia Trump. "Vinga, dona'm un respir, la vida no funciona així", insistia. El president nord-americà va comparar la informació que et pugui oferir un govern estranger amb les dades que tots els polítics busquen en campanya sobre el seu rival electoral. "No és una ingerència; si tenen informació, crec que l'he d'agafar".

stats