Internacional 16/06/2017

Trump admet per primer cop que l'FBI l'està investigant

El president afirma, però, que el persegueixen per haver acomiadat el director de l'FBI

Ara
2 min
Trump saluda abans d'entrar a l'Air Force One des de Washington.

BarcelonaPer primer cop, Donald Trump ha reconegut que està sent investigat per l'anomenat cas Russiagate, que pretén aclarir la implicació del Kremlin i el nucli dur del republicà en torpedejar la campanya de la demòcrata Hillary Clinton. Però el president, fidel al seu estil, ha fet servir Twitter per denunciar que no hi ha cap prova que l'assenyali i que és víctima d'una persecució que té l'origen en el fet que va "acomiadar el director de l'FBI [James Comey], per la persona que li va dir que l'acomiadés. Caça de bruixes!".

I am being investigated for firing the FBI Director by the man who told me to fire the FBI Director! Witch Hunt

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 de juny de 2017

En una sèrie de tuits, el president no dona cap nom, però el seu comentari arriba després que dijous, a la mateixa xarxa social, es mostrés enfurismat i qualifiqués de "falsa" la informació que el fiscal especial Robert Mueller està investigant-lo per possible obstrucció a la justícia. No obstant això, no és clar si es refereix a Mueller, que va ser nomenat fiscal especial sobre la trama russa després de l'acomiadament de Comey, o al vice fiscal general nord-americà, Rod Rosenstein, que va elaborar un informe determinant en el qual recomanava a Trump destituir Comey .

Poc abans del controvertit missatge, Trump en va escriure un altre en què deia: "Després de set mesos d'investigacions i audiències a comitè sobre el meu 'complot amb els russos' ningú no ha sigut capaç de mostrar-ne cap prova. Trist!".

En dos missatges de Twitter, Trump ja havia deixat clara ahir la seva frustració per la revelació, publicada la nit de dimecres a 'The Washington Post', sobre la investigació de Mueller, que lidera una investigació independent sobre la presumpta ingerència russa en els comicis presidencials del 2016 als EUA. "Es van inventar una falsa conspiració en la història dels russos, van trobar zero proves, així que ara van a buscar l'obstrucció de justícia en la història falsa. Bonic", va escriure Trump.

'The Washington Post', que cita funcionaris anònims, ha informat aquest dijous que Mueller, que està investigant la possible ingerència russa i els contactes entre Moscou i l'entorn de Trump, havia inclòs en la seva investigació la possibilitat que el mateix mandatari incorregués en obstrucció a la justícia.

L'exdirector de l'FBI James Comey, acomiadat per Trump el 9 de maig i que estava abans a càrrec de la investigació sobre Rússia, va garantir al president que ell no formava part de la indagació, que sí que afectava part de l'entorn del mandatari. L'exresponsable de l'agència federal va acusar el president de "mentir" en la seva compareixença davant del Senat.

stats