Internacional 12/01/2021

El món dels negocis trenca llaços amb Trump

Diverses empreses deixen de donar als republicans que es van oposar a certificar el triomf de Biden

Carlos Pérez Cruz
1 min
El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest dimarts

WashingtonMentre la política debat, el món dels negocis actua. El món de l'empresa marca distàncies amb Donald Trump i amb els congressistes republicans que, malgrat el que va passar al Capitoli, van votar en contra de segellar la victòria de Joe Biden a les presidencials al·legant un frau electoral inexistent.

Deutsche Bank, principal prestador de Trump durant les dues últimes dècades, ha decidit no fer més negocis en el futur amb el president o amb la companyia que porta el seu nom, segons el New York Times. La responsable d'operacions del banc alemany als Estats Units, Christiana Riley, va condemnar els fets del Congrés.

També Shopify, una companyia de comerç electrònic, trenca llaços amb Donald Trump: dijous passat va tancar dues botigues virtuals vinculades al president. I no només Twitter, Facebook i Instagram deixen mut Trump: el president es va quedar sense paraules quan va saber que la PGA, organitzadora del circuit professional de golf dels Estats Units, elimina el seu club de Nova Jersey del calendari competitiu de l'any vinent.

Grans companyies, entre les quals Amazon, AT&T, American Express, Google o la cadena hotelera Marriott, han anunciat que cessaran les seves donacions a 147 congressistes republicans, mentre que altres suspendran les contribucions que fan a través dels comitès d'acció política (PAC). Hallmark, que fabrica targetes de felicitació, ha arribat fins i tot a reclamar a dos republicans el que els havia abonat els dies posteriors a l'assalt del Congrés per part de la turba trumpista.

stats