Internacional 10/06/2018

Trump es retracta del comunicat final del G-7

El president nord-americà acusa Trudeau de "deshonest"

Ara
1 min
El president dels Estats Units, Donald Trump, en la reunió del G7 al Quebec (Canadà).

BarcelonaEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha dinamitat l'èxit relatiu de la cimera del G-7 poc després d'acabar-se, quan ha retirat el seu suport al comunicat final de la trobada, que havia signat abans de marxar.

Anant cap a Singapur per reunir-se amb Kim Jong-un, Trump ha acusat el primer ministre del Canadà i president de torn del G-7, Justin Trudeau, de "deshonest" i ha donat instruccions al seu equip perquè retiri el suport dels EUA al comunicat conjunt.

Trudeau s'havia felicitat, precisament, en la roda de premsa final de la cimera del G-7, per l'èxit d'haver aconseguit un comunicat conjunt malgrat les diferències de posició en el tema comercial i molts altres temes.

Amb tot, Trudeau es va reafirmar en la seva intenció de respondre als aranzels de Trump a l'acer i l'alumini amb aranzels canadencs als automòbils nord-americans a partir de l'1 de juliol. Trudeau va reiterar que considera els aranzels de Trump "insultants" i va advertir que "els canadencs són educats i respectuosos però no es deixaran trepitjar".

Unes paraules que no eren noves sinó que reiteraven la posició que ha defensat el líder canadenc des del principi, però que sembla que aquest cop han fet enfadar Donald Trump.

"Trudeau ha sigut tan dòcil i tou durant la cimera del G-7 només per donar una roda de premsa després que jo marxés dient que «els aranzels dels EUA són insultants» i que «no ens deixarem trepitjar». Molt deshonest i dèbil", va dir en un tuit hores després del final de la cimera, durant la matinada, hora catalana.

stats