Internacional 09/03/2016

Trump guanya a tres estats més mentre Sanders sorprèn i s'imposa a Michigan

El magnat novaiorquès obté triomfs a Mississipí, Michigan i Hawaii, i el seu rival, Ted Cruz, venç a Idaho. Clinton arrasa a Mississipí, però es queda a dos punts del senador de Vermont a l'estat de l'Oest Mitjà.

Núria Ferragutcasas
2 min
Trump guanya a dos estats més mentre Sanders sorprèn i s'imposa a Michigan

WashingtonDonald Trump ha sumat tres victòries més aquesta matinada –hora catalana– a la cursa per a la Casa Blanca republicana, mentre Bernie Sanders obté un triomf contra pronòstic a les primàries demòcrates de Michigan.

El magnat immobiliari novaiorquès ha guanyat també en aquest estat de l'Oest Mitjà, a Mississipí i Hawaii. Però ha perdut a Idaho contra el seu màxim rival, el senador de Texas, Ted Cruz.

Trump torna a demostrar que és el líder indiscutible de les primàries republicanes.

El .

Impuls per a Sanders Per la seva part, la favorita de la cursa demòcrata, Hillary Clinton, ha arrasat a Mississipí amb un 80% del vot, però la seva derrota a Michigan –l'estat que repartia més delegats, 170– subratlla les dificultats que té la seva campanya per arribar al votants joves i treballadors blancs.

D'altra banda, Sanders ha aconseguit atreure més votants afroamericans, que han estat clau en les victòries de Clinton als estats dels sud.

La victòria de Sanders, doncs, deixa clar que les primàries demòcrates no estan sentenciades. La exsecretària d'Estat dels EUA manté un avantatge significatiu de 205 delegats sobre el seu rival. Clinton ha guanyat a 12 estats i ha aconseguit 745 delegats, i Sanders s'ha imposat a nou estats i ha obtingut 540 delegats.

Tot i que Sanders no ha retallat distàncies en nombre de delegats, sí que aconsegueix un triomf que impulsa la seva campanya de cara a les primàries que celebraran cinc estats el proper dimarts dia 15. El senador autodeclarat socialista demòcrata podria guanyar a Illinois, Missouri i Ohio, estats situats a l'Oest Mitjà dels Estats Units, com Michigan.

Les enquestes donen una victòria a Clinton a Illinois i Ohio, però després de la seva derrota a Michigan, tot és possible. Els sondejos li donaven un avantatge de 17 punts a Michigan.

stats