Internacional 26/10/2016

Trump avisa d'una Tercera Guerra Mundial si guanya Clinton

El magnat republicà assegura que un increment de tropes a Síria provocaria un enfrontament amb Rússia i l'Iran

Agències
1 min
El candidat republicà Donald Trump es reuneix amb partidaris a Tallahassee, Florida.

BarcelonaDonald Trump ha assegurat que la victòria de la candidata demòcrata Hillary Clinton podria desembocar en una Tercera Guerra Mundial per la seva intenció d'incrementar el nombre de tropes a Síria. Segons Trump, "ja no seria un enfrontament contra Síria, també ho seria contra Rússia i l'Iran". El republicà també té intenció "d'acabar amb l'Estat Islàmic", un pla que implica vetar l'entrada a tots els refugiats sirians que es dirigeixin al país nord-americà, segons va afirmar ahir al míting de Tallahassee, a l'estat de Florida. "Estem acollint milers i milers de persones provinents de Síria i no sabem ni qui són ni d'on vénen. D'aquí uns anys veurem que allò va ser un error".

En la mateixa trobada republicana ha explicat que les intencions de Clinton passen per incrementar els efectius militars al país sirià "en un 550%", i ha avisat que "si la feu presidenta és que esteu bojos".

Sobre les seves intencions contra el terrorisme islàmic es mostra rotund: "Expulsaré l'islamisme radical del nostre país, ja tenim prous problemes". Per tant, no deixa dubtes sobre les accions que adoptaria si fos president envers la política exterior a l'Orient Mitjà o a l'interior del país amb els refugiats.

Una enquesta de Reuters/Ipsos dóna a Clinton un avantatge de quatre punts percentuals sobre Trump i un sondeig d'ABC News apunta a un 50% de suports per a la demòcrata, davant d'un 38% per a Trump.

stats