Internacional 07/07/2015

Tsakalotos acudeix al seu primer Eurogrup sense noves propostes per als socis

El president de la institució diu que els ministres esperen analitzar aquest dimecres la petició formal de Grècia d'un tercer rescat a través del Mecanisme Europeu d'Estabilitat

Efe
1 min
Tsakalotos, aquest dimarts a la reunió de l'Eurogrup / EFE

Brussel·lesEl nou ministre de Finances de Grècia, Euclidis Tsakalotos, ha acudit aquest dimarts al seu primer Eurogrup sense les noves propostes que els socis de l'eurozona havien demanat a Atenes per a aquesta reunió. "No he sentit de moment que hi hagi noves propostes gregues avui", han indicat fonts comunitàries a Efe, i així ho han confirmat altres fonts europees, que han assenyalat que desconeixen quan pretén el govern hel·lè presentar un nou document que serveixi com a base per reprendre les negociacions. "No sé quan ho faran, però no ara", han explicat durant la reunió dels ministres d'Economia i Finances.

L'eurozona havia manifestat que esperava rebre noves propostes d'Atenes per poder analitzar-les, però la reunió ha acabat sense que s'hagin posat sobre la taula, i així ho ha confirmat el president de la institució, Jeroen Dijsselbloem a la sortida: "No hi ha cap proposta nova ara mateix per part del ministre grec", ha dit, per afegir que els ministres de l'eurozona esperen analitzar en el matí de dimecres una petició formal de Grècia d'un tercer rescat a través del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede).

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va assegurar aquest dilluns a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que presentaria un nou document en la cimera de caps d'estat i de govern de la zona de l'euro convocada per a les 18.30 hores d'aquest dimarts. Tsipras ha mantingut contactes amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, "per preparar l'eurocimera", segons ha informat el polític polonès al seu compte de la xarxa social Twitter.

stats