Internacional 07/07/2015

Els líders de la UE donen marge a Grècia per presentar una nova proposta i es tornaran a reunir diumenge

El nou ministre grec de Finances assegura que ha trobat voluntat política per a "un nou començament" entre els seus socis de l'euro

Ara
1 min
Tsipras durant la cimera amb els socis de l'euro. REUTERS

BarcelonaUnió Europea dels 28 es reuniran aquest diumenge de nou per rellançar les negociacions amb Grècia

Angela Merkelnou rescaimpulsar la negociació

respectem el referèndum grecsobirania compartida

Grèxit

Matteo Renzipot ser l'última reunió

Euclides Tsakalotosha trobat voluntat política per a "un nou començament" entre els seus socis de l'euroHi ha hagut alguns avençosEuropa

Abans de la cimera dels màxims líders polítics de l'Eurogrup, el primer ministre grec, Alexis Tsipras, s'havia trobat amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, que han coincidit a assegurar que el temps corre i és qüestió de dies trobar una sortida a l'actual impàs.

En la línia de la necessitat d'anar ràpid, el president Hollande ha reclamat que la situació faci un salt endavant "aquesta setmana".

El govern grec demanarà demà dimecres formalment un tercer rescat, una petició que serà analitzada per l'Eurogrup demà mateix per veure si és possible tirar-la endavant. Atenes sotmetrà conjuntament amb aquesta petició una proposta de reformes per escrit, segons la petició dels socis de l'euro.

Conversa Tsipras-Obama

Alhora, Alexis Tsipras ha parlat aquest dimarts breument per telèfon amb el president dels EUA, Barack Obama. Segons el govern d'Atenes, Obama s'ha mostrat esperançat que la negociació sobre Grècia arribarà a bon port "ràpidament".

El primer ministre grec anirà demà al Parlament Europeu on explicarà de primera mà la situació del seu país i les perspectives de reprendre el diàleg amb els seus socis de l'euro i la resta d'institucions que li han prestat diners per evitar la fallida.

stats