Internacional 23/11/2014

Tunísia escull avui el primer president democràtic

Als comicis es presenten 22 candidats

Efe
1 min
Un home vota a les presidencials de Tuníssia. MOHAMED MESSARA / EFE

TunisEls col·legis electorals han obert avui a Tunísia puntualment per elegir el nou president de l'Estat entre els 22 candidats que es disputen la direcció del país. Als carrers de la capital s'observava aquest matí un tímid moviment de persones que acudien a votar als col·legis electorals, en els que al seu voltant s'han establert unes draconianes mesures de seguretat.

El Ministeri de Defensa ha desplegat 38.000 membres de les Forces Armades per les zones dels col·legis electorals de tot el país, mentre que un altre nombre similar de reservistes romanen a les casernes.

Tots els candidats que concorren a les presidencials han pres com a principal objectiu tractar d'arrabassar la victòria a Beyi Caid Essebsi, veterà polític el partit, Nida Tunis, que va guanyar de forma contundent les legislatives d'octubre i que s'ha perfilat en totes les enquestes com el gran favorit.

Segons la Llei Electoral, la Instància Superior Independent per a les Eleccions (IES) disposa de tres dies per anunciar els resultats preliminars encara que la institució ha afirmat que intentarà publicar en dos dies.

A més, la ISIE té fins al 31 de desembre per organitzar la segona volta.

Es tracta de les primeres eleccions presidencials lliures i democràtiques en la història del país i el nombre d'electors inscrits en el cens electoral és de 5.3 milions de persones.

Els comicis se celebren després de la promulgació d'una nova Constitució que posa fi a la transició democràtica que es va iniciar el 2011.

stats