MÓN
Internacional 22/03/2014

Tropes russes envolten i exigeixen la rendició de la base aèria ucraïnesa de Belbek

El termini imposat pels militars russos ha expirat, però no hi ha senyals d'atac a la base situada al voltant de la ciutat de Sebastopol

Europa Press
1 min
Ciutadans prorussos s'han manifestat aquest dissabte a Donetsk (Ucraïna) en defensa de Yanukovych

KievEls militars russos han envoltat aquest dissabte la base aèria ucraïnesa de Belbek i han exigit la rendició als seus ocupants en el termini d'una hora, segons ha informat el segon comandament de la base, Oleg Podovalov.

"Les tropes russes que hi ha al nostre aeròdrom ens han donat una hora per rendir-nos o, si no, començaran l'assalt. No ens n'anirem enlloc. Veurem en què consisteix l'assalt", ha afirmat Podovalov en declaracions a l'agència de notícies Reuters.

Si bé l'ultimàtum expirava a les 14.30 hores (13.30, hora catalana), el cert és que de moment no hi ha senyals d'atac i la bandera bicolor ucraïnesa continua onejant a la base. La base de Belbek, al voltant de Sebastopol, és una de les poques instal·lacions militars ucraïneses que encara queden a la regió de Crimea després que aquesta votés en referèndum adherir-se a la Federació Russa.

Presa militar sense sang

Fins ara la presa de les instal·lacions militars ucraïneses s'ha fet gairebé sense vessament de sang, a excepció de l'incident d'aquesta setmana a Simferopol en què va morir un militar i en van quedar ferits dos més per trets.

stats