Internacional 27/01/2014

Els opositors ucraïnesos ocupen durant unes hores el ministeri de Justícia

Els manifestants han abandonat l'edifici després que el govern amenacés en implantar l'estat d'excepció al país

Agències
1 min
Una barricada de neu a les portes del ministeri de Justícia, a Kíev. REUTERS

KíevEls opositors ucraïnesos que havien ocupat el ministeri de Justícia aquest dilluns han abandonat l'edifici, unes hores després que el govern hagués amenaçat en implantar l'estat d'emergència si no marxaven. Segons la BBC, els manifestants han marxat "per no provocar les autoritats". Una trentena de persones s'han quedat a l'exterior de l'edifici i no permeten l'entrada a ningú.

Després d'haver encerclat el ministeri de Justícia diumenge i haver muntat barricades amb sacs de neu, una desena d'opositors ucraïnesos havien ocupat el dilluns al matí l'edifici, juntament amb diferents institucions en unes deu ciutats del país.

La ministra de Justícia, Elena Lukash, ha amenaçat els manifestants d'implantar l'estat d'emergència si no marxaven. "Si no desocupen la seu del ministeri, sol·licitaré al consell de defensa i seguretat nacional que imposi immediatament l'estat d'excepció", ha afirmat Lukash en declaracions a mitjans locals.

La crida a a abandonar l'edifici havia arribat, fins i tot, d'un dels líders del partit opositor ucraïnès UDAR, Vitali Klitxkó, però els manifestants s'hi han negat en primera instància.

Els opositors tenen el control d'edificis governamentals a altres poblacions com Zaparozhe, Dnepropetrovsk, Sumi, Odessa, Donetsk i Kirovograd. Dissabte l'oposició també va prendre la Casa d'Ucraïna, on durant l'època soviètica hi havia el Museu Lenin.

stats