Internacional 05/05/2019

Una quarantena de morts en un aterratge d'emergència en un aeroport de Moscou

L'avió s'havia enlairat pocs minuts abans i s'ha incendiat al xocar contra la pista

Ara
2 min
Una fumerada negra surt de l'avió sinistrat a l'aeroport de Sheremetyevo de Moscow

BarcelonaUn total de 41 persones han mort aquest diumenge quan un avió comercial rus de la companyia Aeroflot estava fent un aterratge d'emergència a l'aeroport de Xeremiétivo, el més important de Moscou. La tripulació ha informat que un llamp ha impactat l'aparell en plena ruta i els ha obligat a tornar-hi però la direcció de l'empresa propietària s'ha limitat a assenyalar "problemes tècnics", a l'espera del que dictaminin els perits.

La investigació determinarà també si s'han infringit les regles de seguretat aèria en l'incident, perquè en els vídeos que han registrat testimonis de l'aterratge s'aprecia com diversos passatgers han sortit de l'aparell a través dels tobogans inflables que s'han activat, i han fugit corrent per la pista.

L’agència de notícies TASS ha informat que l'aparell era un Superjet-100 en què viatjaven 78 persones, incloent-hi personal de la tripulació i passatgers, entre els quals hi ha 41 morts i 37 supervivents.

Segons l'oficina de premsa de l'aeroport, el Superjet-100 s'havia enlairat amb normalitat de l'aeroport de Xeremiétivo en direcció a la ciutat de Murmansk, al nord del país i ja tocant a Finlàndia, però quan duia uns 30 minuts de ruta els pilots han demanat permís per tornar a l'aeroport d'origen per fer un aterratge d'emergència.

Flightradar24, el servei que monitoritza els vols dels avions en temps real, ha constatat que l'aparell ha fet dos intents d'aterrar. En la primera ocasió no ho ha aconseguit i en la segona "el tren d'aterratge ha topat contra la pista, igual que el morro de l'avió, i s'ha produït un incendi", ha explicat una font pròxima a la investigació a l'agència Interfax.

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha expressat el seu condol als familiars de la víctimes i ha donat instruccions perquè rebin la màxima atenció. De moment, fins a l'aeroport s'han traslladat equips de psicòlegs per donar atenció professional.

L'accident a Xeremiétivo ha obligat a cancel·lar o ajornar més de cent vols en els tres aeroports més importants de Moscou.

stats