Internacional 30/11/2019

La nova presidenta de la Comissió Europea assegura que la UE no mediarà entre Catalunya i Espanya

En una conversa amb 'El Mundo', Ursula von der Leyen diu que cal respectar les lleis espanyoles

Ara
1 min
Von der Leyen felicitada pels eurodiputats després de la votació.

BarcelonaFa tres dies el Parlament Europeu confirmava el seu suport perquè Ursula von der Leyen comenci el seu mandat com a presidenta de la Comissió Europea aquest diumenge 1 de desembre, un mes tard. A 24 hores que comenci aquest mandat, la fins ara ministra de Defensa d'Alemanya ha assegurat en declaracions a El Mundo que la Unió Europea (UE) no mediarà entre Catalunya i Espanya: "Estic en la mateixa línia que Juncker. No és el rol de la Comissió Europea mediar entre un govern regional i un de nacional", afirma Von der Leyen.

La nova presidenta de l'organisme, que dilluns –l'endemà de prendre possessió en el càrrec– viatjarà a Madrid per participar en la conferència pel clima, també insisteix que cal "respectar" les lleis espanyoles.

En la conversa amb el rotatiu espanyol, Von der Leyen també insisteix en la necessitat d'enfortir la unitat de tots els països dins de la UE i de potenciar els rols de l'organisme que dirigeix més enllà de les polítiques i els fons econòmics, com ara en les polítiques climàtiques. "Miri els grans desafiaments, des de la migració fins al canvi climàtic. Des de la digitalització fins als desafiaments geopolítics. Tots sabem que estem millor junts. Si som 500 milions, si som 28, som una superpotència", subratlla.

stats