Internacional 26/11/2018

"El discurs de Valls s'aproxima al nostre en bastants àmbits". Les 10 frases de Le Pen a TV3

La dirigent de Reagrupament Nacional celebra que les seves idees arribin a Espanya a través de Vox

Ara
2 min
Marine Le Pen, en un fotograma del programa 'Quatre gats'

BarcelonaLa líder de Reagrupament Nacional (antic Front Nacional), Marine Le Pen, ha sigut entrevistada al programa 'Quatre gats' de TV3. La dirigent d'ultradreta ha opinat sobre immigració i seguretat. Aquestes són les 10 frases més destacades de l'entrevista:

  1. La immigració [a França] és massiva, anàrquica. Evidentment comporta un augment de la inseguretat, però també afecta la identitat del nostre país per culpa d'alguns que volen importar una cultura que no és la nostra i d'altres que volen posar en marxa un veritable terrorisme amb la xaria.
  2. Quan no estàs d'acord amb el sistema et tracten de feixista. No tenim res a veure amb el feixisme. Som uns demòcrates convençuts. No hi ha ni un sol àmbit amb què se'ns pugui relacionar amb el feixisme.
  3. Ens oposem a la multiculturalitat. La riquesa del món és precisament la riquesa de la cultura. Quan soc al Marroc soc extremadament feliç d'impregnar-me de la cultura francesa. A França, la cultura és francesa.
  4. No he sigut presidenta perquè el sistema mediàtic, polític i financer s'ha aliat per a un candidat.
  5. Soc antisistema. Per la manera de tractar-me, ja es veu que el sistema no ens aprecia gaire.
  6. La Unió Europea no és Europa. Europa són les nacions, amb la seva cultura, el seu funcionament, el seu sistema. La UE és una estructura que s'està tornant cada vegada més totalitària. Vull posar fi a la UE per salvar Europa.
  7. D'ençà que Espanya s'ha convertit en la nova porta de la immigració a Europa em preocupa molt que la frontera entre França i Espanya estigui tan oberta. El govern francès es planteja posar nous controls. És la lepenització dels esperits.
  8. Manuel Valls és un apparàtxik socialista, un antic primer ministre francès que no ha brillat gaire en aquesta missió i ara es vol exiliar per ser alcalde de Barcelona. Amb aquest anunci ha fet feliços milions de francesos, que se'l treuen de sobre. Des que no és primer ministre el seu discurs s'aproxima al nostre en bastants àmbits.
  9. Desitjo que Espanya solucioni el seu problema amb Catalunya. M'estimo més no donar consells perquè soc respectuosa amb la sobirania dels pobles. No crec que votar sigui una solució. La solució és a través de l'acord i la reflexió institucional.
  10. Miro una mica què passa a Espanya i hi comencen a sorgir idees semblants a les que nosaltres defensem a França i que defensa Matteo Salvini a Itàlia. Potser seria Vox qui més s'acosta a aquestes idees.
stats