Internacional 05/05/2015

Varufakis es reunirà divendres amb De Guindos a Madrid

El govern espanyol demana a Grècia més celeritat en les reformes

M.f.f.
1 min
El ministre espanyol Luis de Guindos i  El seu  Homòleg 
 Grec, Iannis Varufakis, alleugerint tensions  Ahir a l’inici 
 De la reunió 
 De l’Eurogrup.

MadridEl ministre de Finances grec, Ianis Varufakis, visitarà divendres Madrid per reunir-se amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos. Ho ha anunciat el mateix ministre durant una compareixença al Congrés dels Diputats, assegurant que atendrà els seus "col·legues" grecs "amb atenció i esperit constructiu".

De Guindos greu que el govern d'Alexis Tsipras està fent "perdre temps" a tots els socis europeus després d'haver arribat a un acord a finals de febrer que no estan complint. Tot i això, considera que des que Varufakis no negocia amb Brussel·les "s'estan fent més professos des d'un punt de vista tècnic".

"Seria important que en la pròxima reunió de l'Eurogrup l'11 de maig tinguéssim alguna cosa de substància, fonamentalment perquè la situació de liquiditat de Grècia no és bona i està havent-hi pèrdues de dipòsits per part dels bancs grecs i cal anticipar la necessitat d'urgència", ha reflexionat de Guindos, insistint que "ningú vol que Grècia surti de l'euro i tots lluitarem perquè s'hi mantingui però hem de ser conscients que hi ha regles".

stats