Internacional 02/08/2015

Varufakis a 'El País': "Espanya corre el risc d'acabar com Grècia"

L'exministre de Finances grec assegura que el rescat al país hel·lè "està dissenyat per fracassar" i que el ministre alemany, Wolfgang Schäuble, "mai va estar interessat a pactar res que pugui funcionar"

Europa Press
1 min
El ministre espanyol Luis de Guindos i  El seu  Homòleg 
 Grec, Iannis Varufakis, alleugerint tensions  Ahir a l’inici 
 De la reunió 
 De l’Eurogrup.

MadridL'exministre de finances grec, Iannis Varufakis, ha assegurat que "el perill" que Espanya acabi convertint a Grècia "sempre segueix aquí" i que "es farà real si se segueixen repetint els mateixos errors que es van imposar a Grècia". En una entrevista a El País, Varoufakis ha indicat que "els espanyols han de mirar la seva situació econòmica i social i sobre això valorar què és el que el seu país necessita independentment del que passi a Grècia o on sigui".

D'altra banda, l'exministre apunta que el rescat a Grècia "està dissenyat per fracassar" i que el ministre alemany Wolfgang Schäuble "mai va estar interessat a pactar res que pugui funcionar", sinó en "redissenyar l'eurozona" i afegeix que una part de aquest pla és "fer fora Grècia".

A més, ha declarat que "el Grexit s'usarà per crear la por necessari a Madrid, Roma i París" i opina que "el pla de Schäuble és imposar la troica a tot arreu. A Madrid i a Roma. Però especialment a París". Sobre aquesta qüestió ha conclòs que, "castigar l'orgull d'un país per atemorir a d'altres no és la idea d'Europa per la qual van lluitar Felipe González, Valéry Giscard d'Estaing o Helmut Schmidt".

stats