Internacional 18/01/2015

El líder dels Verds alemanys, investigat per cultivar marihuana

L'ecopacifista va aparèixer en un vídeo solidari al costat d'una planta de cànnabis

1 min

La fiscalia alemanya investiga el líder del partit ecopacifisita dels Verds, Cem Özdemir, per cultiu de drogues, després d'aparèixer en un vídeo al costat d'una planta de cànnabis.

Una portaveu dels Verds ha confirmat avui que al desembre la fiscalia va demanar que s'aixequés la immunitat parlamentària de la qual gaudia Özdemir com a diputat i va explicar que la planta que ha originat la investigació va ser un regal que el polític va rebre en una reunió del partit a Berlín, en lloc de flors.

El cas es remunta al passat mes d'agost, quan el líder dels Verds es va sumar al repte de tirar-se a sobre una galleda d'aigua gelada per recaptar fons contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i va penjar a internet un vídeo amb aquesta escena.

Les imatges, en què es veia Özdemir en un balcó en el qual s'apreciava que hi havia una planta de marihuana, van suscitar nombrosos comentaris a les xarxes socials i el propi diputat va aclarir la incògnita.

"Sí, és una planta de cànnabis", va assenyalar abans d'explicar que el seu objectiu era llançar un clar missatge polític per reivindicar la legalització de la marihuana al país.

Els Verds aposten per la legalització de la marihuana a Alemanya, on està permès el consum, però no el cultiu.

stats