Internacional 22/12/2017

La victòria independentista, a les portades de la premsa internacional

Els diaris estrangers destaquen la majoria nacionalista però també la "Catalunya dividida"

Ara
2 min

BarcelonaEls resultats de les eleccions catalanes s'han fet un lloc a moltes portades de la premsa internacional, començant per tots els diaris belgues, però també a la premsa francesa, italiana, britànica i alemanya.

La majoria destaca la victòria dels partits independentistes i la derrota de Mariano Rajoy, tot i que també és recurrent la idea de la "Catalunya dividida" que es desprèn de la victòria de Cs. Us deixem un recull de les principals portades internacionals, començant per l'únic que li dedica la portada sencera, el diari independentista escocès 'The National':

'The National' (Escòcia): "Sí! Catalunya dona la majoria als partits proindependència contra tot pronòstic i a l'aposta de Rajoy li surt el tret per la culata"

Portada The National 22D

'Corriere della sera': "A Espanya vencen els separatistes". "Puigdemont: 'Derrota de Madrid'. Els unionistes de Cs, primera força"

Portada Corriere della Sera 22D

'Franffurten Allgemeine': "Els separatistes s'emporten la majoria" (en una mitja columna a l'esquerra de la portada)

Portada Franffurten Allgemeine 22D

Portades de la premsa belga:

'Le Soir': "Catalunya, sempre dividida en dos". "El partit unionista Cs va al capdavant de l'escrutini, però els independentistes disposen d'una curta majoria"

Portada Le Soir 22D

'De Standaard': "

Portada De Standaard 22D

'De Tijt' (EL Temps): "Els nacionalistes catalans camí de la majoria"

Portada De Tijd 22D

'L'Echo'. "Victòria dels independentistes a les eleccions catalanes"

Portada L'Echo 22D

Portades de la premsa francesa:

'Le Figaro': "Eleccions a Catalunya: el xoc independentista. La victòria dels separatistes torna a submergir Espanya dins la crisi"

Portada Le Figaro 22D

'La Dépeche': "Catalunya: majoria independentista"

Portada Depeche 22D

'Le Télégramme': "Catalunya sempre dividida"

Portada Telegramme  22D

'Le Monde': Puigdemont o "la diagonal d'un boig de l'independentisme" (portada prèvia al tancament de col·legis i escrutini)

Portada Monde  22D

'The Times', en un breu a la seva portada abans de l'escrutini: "Pujada a les eleccions catalanes: els separatistes tenien previst guanyar en unes eleccions anticipades amargament confrontades, segons les enquestes a peu d'urna que té repercussions a Espanya"

Portada Times 22D
stats