Filtracions
Internacional 24/08/2011

Wikileaks anuncia que traurà a la llum 35.000 comunicacions diplomàtiques

Els responsables de Wikileaks demanen al seu milió de seguidors de Twitter que ajudin a estudiar els informes revelats

Redacció
1 min

BarcelonaWikileaks va anunciar dimarts a la nit a través del seu compte oficial de Twitter que està fent públiques 35.000 comunicacions diplomàtiques. La web de filtracions polítiques va demanar al seu milió de seguidors de la xarxa social que ajudin a investigar aquests informes a la recerca d'informació rellevants. Els usuaris de Twitter interessats en aquestes filtracions han creat el hashtag #wlfind.

De moment, s'han tret a la llum cables diplomàtics de la Xina, Taiwan i Líbia, i s'ha comunicat que posteriorment seran revelades documentació diplomàtica de països com Rússia, Veneçuela, Indonèsia, Síria, Somàlia, Sud-àfrica, el Iemen, Afganistan o Cuba, entre molts altres.

Un dels documents filtrats és la carta que Muammar al-Gaddafi va enviar a Barak Obama quan aquest va guanyar les eleccions. El dictador libi es congratulava de la victòria del seu homòleg americà "des del més profund" del seu cor perquè el president "és un fill d'Àfrica". Gaddafi recordava en la carta que els africans van ser portats cap a Amèrica com a esclaus i va remarcar que "els negres no han de tenir complex d'inferioritat ni imitar als ianquis. Han de provar que són companys dels blancs i compartir el mateix continent, ja que els blancs no són els indígenes i també van arribar d'ultramar". El dirigent libi també reflexionava que "els negres no són menys competents que els blancs" i que, al final, "el negre serà el color que prevaldrà en el món com prediu el Llibre Verd", en referència a l'obra que el mateix Gaddafi va escriure entre el 1975 i el 1979, i on exposa les seves idees polítiques.

stats