Internacional 30/01/2018

El nombre de morts pels bombardejos russos a Síria supera els 15.000

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha publicat la xifra de víctimes de l'aviació russa des del 2015

Efe
1 min
Rússia i els Estats Units porten el seu conflicte al terreny sirià

BeirutAlmenys 15.735 persones –entre elles 6.609 civils– han mort a Síria, pels bombardejos de Rússia, aliada del Govern de Baixar al-Assad, iniciats el 30 de setembre de 2015, segons el recompte publicat avui per l'Observatori Sirià de Drets Humans. Entre els civils morts hi ha almenys 1.642 menors i 1.005 dones, va desglossar l'ONG.

Els atacs aeris russos també han causat 4.767 baixes en les files del grup terrorista Estat Islàmic (EI) i 4.359, en grups rebels i islamistes, entre els quals figura l'Organisme d'Alliberament del Llevant, l'aliança de la exfilial siriana d'Al-Qaida.

La intervenció de Rússia en el conflicte sirià ha permès a les forces governamentals recuperar el terreny que havien perdut. Actualment, l'exèrcit sirià i els seus aliats controlen més del 56,87% de la superfície del país, és a dir, més de 105.172 quilòmetres quadrats, davant del 22% que dominaven a la fi del 2015, d'acord amb les dades de l'Observatori.

El president rus, Vladímir Putin, ha considerat que s'han creat les condicions a Síria per "passar la pàgina tràgica" del conflicte, en el seu missatge en la inauguració del Congrés del Diàleg Nacional Sirià a la ciutat de Sotxi, a la riba del mar Negre. "Es pot considerar que a dia d'avui s'han creat les condicions per passar una pàgina tràgica en la història de Síria", va assenyalar Putin en el seu missatge, llegit pel ministre rus d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov.

stats