Internacional 07/10/2015

Una campanya pro vida a Xile compara l'avortament amb els crims de Pinochet

Ara / Agències
1 min

BarcelonaUna imatge en què apareixen presos polítics a l'Estadi Nacional de Santiago, poc després del cop d'estat del 1973, ha encetat la polèmica a Xile pel seu ús en una campanya antiavortament. La fotografia anava acompanyada del text "Avortament és tortura, mort i desaparició", fent una clara al·lusió als crims comesos durant la dictadura.

La campanya és contrària al projecte de llei de despenalització parcial de l'avortament que s'està discutint al Congrés de Xile i que dóna resposta a una de les promeses que va fer Michelle Bachelet a l'inici de l'actual legislatura.

La llei xilena contra l'avortament va ser aprovada, precisament, durant els darrers anys de dictadura d'Augusto Pinochet i prohibeix la interrupció de l'embaràs, fins i tot quan la vida o la salut de la dona corren perill o quan l'embaràs és conseqüència d'una violació.

Organitzacions com Miles Chile fa temps que reclamen una despenalització total i ho fan amb campanyes de denúncia en què s'explica com avortar accidentalment.

stats