Internacional 26/05/2015

La Xina vol reforçar la seva flota militar al disputat Mar Meridional

En un nou document fixa la seva estratègia de defensa en una zona en disputa amb els seus veïns

Efe
1 min
Imatge de la presentació avui de l'estratègia militar marítima de la Xina. REUTERS

PequínLa Xina busca erigir-se com potència marítima enmig de les renovades tensions amb els Estats Units per la seva expansió en aigües del Mar de la Xina Meridional, on es disputa diversos territoris amb els països veïns, segons la seva nova estratègia sobre la qüestió que s'ha fet pública aquest dimarts.

"Necessitem una Marina fort per defensar els interessos marítims de la Xina", ha dit Wang Jin, coronel de l'Exèrcit d'Alliberament Popular (ELP), quan ha explicat en una roda de premsa el document sobre l'estratègia militar de Pequín per al futur.

Es tracta del novè document d'aquest tipus des de 1998, que es defineix com a "més estratègic i previsor" en un context mundial "de canvis sense precedents, i amb la Xina en un punt crític de reforma i desenvolupament".

Un context en què la potència asiàtica planeja defensar de forma incessant i progressiva la seva presència al Mar de la Xina Meridional, que reclama pràcticament sencer tot i les disputes territorials amb veïns com ara les Filipines, el Vietnam, Malàisia, Brunei i fins i tot Taiwan.

stats