Internacional 26/12/2017

La Xina inaugura el pont de vidre més llarg del món

La vertiginosa estructura, de 488 metres de llarg, està suspesa sobre una vall a 218 metres d'altura

Ara
2 min

BarcelonaLlarg com quatre camps de futbol i a una altura d'una Torre Agbar i mitja. El pont de vidre més llarg del món, de 488 metres de longitud i suspès a 218 metres sobre una vall, s'ha inaugurat aquest cap de setmana a la província septentrional xinesa de Hebei, segons ha informat aquest passat dilluns la televisió estatal CCTV.

L'estructura, construïda per la firma Bailu Group, es va inaugurar el dia 24 de desembre en una cerimònia a la qual van assistir uns 3.000 turistes, la majoria nacionals, que van poder comprovar en primera persona la vertiginosa sensació de passar entre dos penya-segats del parc natural de Hongyagu sobre un pont de sòl transparent.

El terra del pont està format per 1.077 plaques de vidre de només quatre centímetres de gruix, que pengen d'una estructura reforçada per 12 cables de vanadi (un metall molt dúctil i resistent) amb un pes de 126 tones i capaços de suportar terratrèmols de fins a 6 graus de magnitud i huracans de força 12 (la màxima en l'escala de Beaufort).

"El nostre pont ha estat dissenyat per aguantar més de 3.000 persones, però per garantir la seguretat de tots els turistes només n'acceptem 600 alhora", va destacar a CCTV Yang Shaobo, directiu de l'empresa responsable de la construcció del pont.

Yang va afegir que diversos operaris inspeccionaran diàriament l'estat del pont, mentre que guàrdies de la instal·lació assistiran aquells visitants que puguin tenir por de passar-hi, per la qual cosa va afirmar que l'estructura és "completament segura".

Fins ara el pont de vidre més llarg del món era una estructura de 430 metres al parc natural de Zhangjiajie, el lloc que va inspirar les muntanyes Al·leluia de la pel·lícula 'Avatar', de James Cameron; aquest pont seguirà ostentant el rècord d'altura, ja que està suspès a 300 metres.

stats