Internacional 04/03/2015

La Xina prohibeix l'ús del mòbil a l'Assemblea Nacional Popular

El règim comunista vol evitar les imatges dels diputats jugant amb els seus telèfons

Efe
1 min
La popular Celia Villalobos juga amb la seva tablet durant el discurs de Mariano Rajoy al Congrés. LA MAREA

PequínEls delegats de Pequín en el plenari anual de l'Assemblea Nacional Popular [la reunió política més important de l'any per al règim xinès] tindran aquest any prohibit usar els seus mòbils per enviar missatges o jugar durant els 11 dies de deliberacions, segons ha informat avui la premsa de la capital xinesa.

La prohibició, assenyala el diari 'Beijing Times', per ara només s'ha imposat als delegats de la capital, una petita part dels prop de 3.000 que assisteixen a partir de demà dijous al plenari, encara que s'anuncia un any després que tots els legisladors xinesos fossin criticats per aquestes pràctiques.

En el plenari del 2014, alguns dels membres de l'assemblea van ser fotografiats mentre jugaven amb els seus 'smartphones', fet que va motivar que el 'Diari del Poble', portaveu del Partit Comunista, publiqués un dur article d'opinió on els criticava per "incomplir la seva deure "durant les reunions.

El plenari d'aquest any, segons el diari 'South China Morning Post', també destaca per una major austeritat que en edicions anteriors, en línia amb la campanya del president xinès, Xi Jinping, contra la corrupció i les despeses sumptuàries.

El centre de premsa, per exemple, no s'ha adornat amb flors ini catifes vermelles, com en anys passats, i en els hotels on s'allotgen els delegats d'altres províncies s'han substituït les ampolles d'aigua d'altres ocasions amb gerres.

No obstant això, el rotatiu de Hong Kong destaca avui l'aparició en el saló de plens, per primera vegada, de cambrers amb llacet, que aquest any ajuden a les tradicionals noies que, vestides de vermell, omplen les tasses dels líders xinesos amb te.

stats