ÀSIA
Internacional 03/10/2012

Xocs entre manifestants i policia en una protesta antigovernamental a l'Iran

Els propietaris del Basar de Teheran han iniciat la protesta fent vaga i després s'han dirigit a una plaça cèntrica de la capital. Protesten contra la política econòmica del president Ahmadinejad ara que les sancions occidentals han disparat la inflació

Agències
1 min
Dones davant d'una joieria a Teheran el març. EFE

TeheranAgents antidisturbis de la policia iraniana s'han enfrontat aquest dimecres a manifestants, propietaris i treballadors del Basar de Teheran durant una protesta contra la política econòmica del Govern. Es tracta d'una de les manifestacions més multitudinàries al país en gairebé un any.

La davallada del valor del rial ha encès els ànims de part dels propietaris del basar, que critiquen la manca d'iniciativa financera del govern davant aquesta crisi, provocada per les sancions econòmiques que occident ha imposat al règim dels aiatol·làs. Amb una inflació en augment, la crisi ha provocat que en una setmana el preu dels productes bàsics es multipliqui per tres.

La policia antidisturbis, que ha fet un ampli desplegament a la zona comercial, ha intervingut per dispersar els manifestants, usant gasos lacrimògens i pilotes de goma. Membres de la seguretat de la policia iraniana i dels Guardians de la Revolució són els que han fet les detencions en el basar, el més antic de Teheran, que ha quedat completament tancat.

Els manifestants cridaven consignes com "Mort a aquest govern que enganya a la gent" o "Mahmud deixa Síria i pensa en alguna cosa per a nosaltres", fent referència al president del país, Mahmud Ahmadinejad.

stats