Internacional 19/03/2011

Zapatero envia quatre F-18 a la base de Sigonella

El president espanyol detalla el desplegament militar a Líbia i diu que el país "assumirà la responsabilitat de protegir el poble libi" després de la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU

Redacció
1 min

BarcelonaEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que les forces militars espanyoles ja es despleguen per donar suport a la intervenció a Líbia. En una roda de premsa a l'ambaixada espanyola a París, just després de la reunió, ha destacat que Espanya "assumirà la responsabilitat de protegir el poble libi" després de la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU.

L'exèrcit espanyol enviarà quatre F-18 en missió de reconeixement i que avui mateix arribaran a un base siciliana, un avió cisterna, una fragata marina F-110, un submarí i un avió de vigilància marítima. En concret, els quatre F-18 ja estan camí de la base italiana de Sigonella, a Sicília. Tot i això, Zapatero preveu que durant el dia d'avui no intervindran.

El president del govern espanyol no vol que es confongui aquesta intervenció amb la d'Iraq. Aquesta vegada diu que es "recolza i s'acata la resolució de l'ONU", perquè és "la responsabilitat dels estats de protegir els pobles que sofreixen repressions gravíssimes".

stats