BARÇA
Misc 24/07/2017

Entre alleujats i prudents amb Neymar

El Barça espera que el futbolista faci un gest públic per tancar definitivament la porta al PSG

i
Albert Llimós
4 min
Neymar en el primer partit del Barça a la gira pels Estats Units. El brasiler va marcar els dos gols blaugranes.

BarcelonaEl suflé ha baixat. Tot i que la carpeta segueix oberta. Fins que Neymar no aparegui davant dels mitjans per comunicar que continua al Barça, la seva possible sortida al PSG segueix oberta. És el que reconeixen al mateix club blaugrana, que s’agafen amb molta cautela i prudència els últims esdeveniments al voltant del brasiler. El tuit de Gerard Piqué que va revolucionar el barcelonisme diumenge a la nit, amb un rotund però alhora misteriós “Es queda” i la fotografia d’ell i Neymar plegats, no ha servit per aparcar definitivament la possible fuga del crac sud-americà. Això sí, el missatge del central ha aportat certa tranquil·litat al barcelonisme.

“Creus que Neymar es deixaria fer una cosa com aquesta si no fos veritat?”, es preguntaven ahir fonts oficials del Barça. Al Camp Nou consideren que les múltiples converses de dissabte i diumenge amb el jugador i el seu pare -especialment de Raül Sanllehí, que es va trobar cara a cara amb el futbolista, i el mateix Josep Maria Bartomeu, amb converses telefòniques des de Barcelona- van servir per reconduir la situació i canviar el discurs de només unes hores abans, quan el Barça admetia que hi havia moltes opcions que el futbolista marxés al PSG. Ara bé, tot i el canvi d’escenari dibuixat diumenge a la nit, no es pot donar per tancada la continuïtat de l’atacant. El Barça continua esperant un gest públic del jugador per acabar amb un serial que ha fet trontollar l’entitat de cap a peus. De fet, des del club s’ha repetit una vegada i una altra que no es farà cap pas en públic en relació amb aquest assumpte, ja que la pilota és a hores d’ara a la teulada del futbolista.

En aquesta línia es va expressar Jordi Alba, un dels principals socis de Neymar sobre el terreny de joc, després del primer entrenament al Red Bull Training Center. Per al lateral blaugrana, el seu company està “molt content” a Barcelona, però tot el que tingui a veure amb el seu futur l’afecta només a ell. “Jo no he de convèncer ningú”, va assegurar el defensa català, que, això sí, va dir que no creu que el tuit de Piqué (que en va precedir un altre dels dos jugadors amb el director executiu i fundador de Rakuten, Hiroshi Mikitani) sigui “una broma” del central barcelonista.

El PSG, fins al final

El PSG, fins al finalPerò la carpeta Neymar no es pot aparcar en un calaix -fins a la temporada que ve?- perquè el PSG insistirà en la seva temptativa. “Maxwell truca tres cops al dia a Neymar”, explica una font coneixedora de les negociacions. L’ex del Barça, ara a l’estructura esportiva del conjunt parisenc, ha sigut la figura clau per intentar convèncer el futbolista. El primer pas de Maxwell va ser sumar al projecte Dani Alves, un bon amic de Neymar, una peça fitxada a París per fer decantar la balança cap a la seva banda. Perquè, tot i que l’oferta del PSG es basa en una quantitat econòmica inassumible per al Barça, amb un sou al nivell dels millors i una gran prima de fitxatge, els francesos també han intentat convèncer Neymar amb arguments futbolístics i de lideratge.

Precisament, al Camp Nou consideren que els dubtes del jugador també han arribat en aquest terreny, l’esportiu: no només es tracta d’una qüestió econòmica. L’atacant porta quatre anys a Barcelona, i ha pogut comprovar setmana rere setmana que li serà molt difícil ser el número 1 del món havent-hi Messi al davant, compartint vestidor amb ell. Unes raons per marxar que a la vegada s’han convertit en arguments per quedar-se. La relació amb l’argentí i l’admiració que té Neymar pel de Rosario també han jugat un paper fonamental en l’argumentari per continuar al Camp Nou.

Des de França s'apunta que el futbolista ha demanat al PSG garanties que amb el seu fitxatge no es trencarien les regles del 'Fair Play Financer'. Si els parisencs no complissin els límits marcats, podrien rebre una sanció que els deixés fora de les competicions internacionals. Segons BFM TV, el brasiler ha demanat als dirigents francesos que li expliquin com s'ho faran per evitar que els números es disparin.

On s’ha aprofitat el vodevil Neymar és al Madrid. En aquest cas, també des dels Estats Units, el brasiler Casemiro va disparar amb ironia contra els catalans. El migcampista sud-americà va obrir les portes del club blanc a l’atacant blaugrana i va assegurar que el “pare de Neymar sap el que es fa”. Al mateix PSG també hi va haver reaccions. El lateral belga Thomas Meunier no es creia del tot Piqué: “Sembla que a la majoria us ha agafat una síncope... Esperem encara una mica. Exclusiva entre parèntesis”.

Hi ha vida més enllà del brasiler

Hi ha vida més enllà del brasiler De moment, gràcies a Piqué, i a falta de confirmacions oficials dels mateixos actors implicats, l’equip ha vist com la pressió es rebaixa una mica. Tot i que el vestidor ha demostrat que sap aïllar-se d’enrenous com el d’aquests últims dies, treballar sense un focus tan potent i molest com el de Neymar, ajuda. Així, Ernesto Valverde va poder fer doble sessió a Nova Jersey pensant ja en el segon amistós de la pretemporada, el que jugarà el Barça dijous a la matinada contra el Manchester United a Washington. Un entrenament en què Neymar va tornar a exhibir màxima naturalitat, fins i tot participant en les bromes de Piqué. Després d’aquest episodi, la complicitat entre ells dos no s’ha ressentit gens ni mica.

stats