Barça
Misc 01/03/2020

Les 3 claus del Madrid-Barça

Els blancs es corregeixen en la pressió i passen a incomodar les accions amb pilota del Barça

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaEl Madrid s'endú el clàssic per 2-0, gràcies als gols de Vinícius i Mariano a la segona meitat.

Provocar l'esquerda de Sergio Ramos

El clàssic va aparcar les prudències d'altres grans cites i va destapar-se intens i obert. Barça i Madrid plantejaven pressions altes i els atacs gaudien d'espais. En aquest context, els blaugranes van estar dinàmics al primer temps. La idea principal era desordenar la línia defensiva madridista, traient de zona Sergio Ramos, obsessionat en perseguir Messi. Un cop creat el forat entre Varane i Marcelo, el Barça només havia de tirar algun desmarcatge en ruptura i trepitjar l'àrea. Vidal i Messi van tenir ocasions clares.

Ramos surt amb Messi i obre un interval que aprofita Arturo Vidal
Messi trenca a l'espai aprofitant-se de l'atracció de De Jong amb Ramos

Un pas endavant per frenar Semedo

Les bones sensacions en l'últim terç aportaven confiança al Barça, que va anar trobant-se bé amb la pilota també quan iniciava al seu camp. Ter Stegen trobava en Arthur una via de sortida prou sòlida per dins i l'equip aconseguia activar Semedo per avançar per la dreta. El portuguès se sentia poderós en el duel amb Vinícius i Vidal li netejava el camí, emprenyant Marcelo.

Semedo treu avantatge i surt en carrera
Semedo ajuda a progressar amb una conducció que supera Vinicius

Però l'escenari (i l'estat anímic) va canviar radicalment a la represa. Marcelo va apujar la pressió i va impedir les recepcions de Semedo. El Barça va ofegar-se.

Marcelo, en posició avançada per pressionar la sortida de Semedo

Les pèrdues i el xou de Marcelo

El Madrid va començar a sentir-se fort defensivament, capaç d'anticipar i robar pilotes a camp contrari. Carvajal sorprenia De Jong, i Vinícius a Arthur. Sortir jugant va començar a ser massa comprometedor per al Barça, que se sentia inestable i desfet. Els nervis van aparèixer i el Madrid va guanyar poder.

Vinicius salta a la pressió i roba la pilota a Arthur
Marcelo, percudint fins a la línia de fons

Sabia que havia sobreviscut al millor moment del Barça. S'obria la seva finestra d'oportunitat. I en aquest tram d'impacte madridista, Marcelo va brillar com només brilla en els clàssics. Atacant per l'esquerra, Isco, Vinícius i Benzema van agafar volada i van fer mal.

stats