Primera Iberdrola
Misc 01/08/2019

Un morbós Barça-Tacón en el debut de la Primera Iberdrola

La màxima competició del futbol femení canvia de nom i arrencarà amb les culers contra el nou Madrid

i
Natalia Arroyo
3 min
Primera jornada de la Primera Iberdrola

BarcelonaAquest dimecres al matí s'ha sortejat a la seu de la RFEF a Las Rozas el calendari de la Primera Iberdrola, la màxima categoria del futbol femení estatal, i ha sortit una primera jornada bomba: el Barça debutarà contra el futur Reial Madrid, que durant aquesta temporada encara jugarà amb el nom de Club Deportivo Tacón. El nou club blanc està acabant de confeccionar la plantilla i ja ha fet oficials els fitxatges de les internacionals sueques Kosovare Asllani i Sofia Jakobsson, bronze al Mundial de França, l'exmatalassera Aurélie Kaci i la migcampista brasilera Thaisa de Moraes. Són les primeres galàctiques d'un projecte que necessitarà també de la columna vertebral que va aconseguir l'ascens la temporada passada. L'altra incorporació recent és la de la portera del Rayo Ana Valles.

La primera jornada de Lliga està prevista per al cap de setmana del 7 al 8 de setembre. L'Espanyol també s'estrenarà contra l'altre debutant de la categoria, el Deportivo Abanca, a la Corunya. El campió, l'Atlètic de Madrid, jugarà el seu primer partit en territori andalús al camp de l'Sporting de Huelva.

El Barça-Atlètic també arriba aviat

El que disputaran culers i madridistes no és l'únic partit gros que es jugarà ja al setembre. El duel entre el Barça i l'Atlètic de Madrid també arribarà aviat, en la tercera jornada, la tercera setmana de setembre. Enguany es recupera el format simètric i, per tant, la tornada serà en la jornada 18, prevista per a principis de gener en territori madrileny.

Derbi decisiu

El derbi entre el Barça i l'Espanyol es jugarà al final de la primera volta, a la jornada 13, el 15 de desembre a Sant Adrià de Besòs, mentre que el partit de la segona volta al Miniestadi serà a la jornada 28, el 3 de maig del 2020. L'any passat el Barça es va deixar dos punts en un empat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper que va precipitar la destitució de Fran Sánchez. Enguany l'enfrontament directe tornarà a ser decisiu per als objectius de tots dos equips.

L'última jornada de la Primera Iberdrola serà el 17 de maig, amb el Barça rebent l'Athletic Club i l'Espanyol visitant el Logronyo. L'Atlètic de Madrid tindrà un derbi madrileny a casa contra el Rayo Vallecano.

Canvis estructurals

La Primera Iberdrola és el nou nom que rebrà la que fins ara es coneixia com a Lliga Iberdrola, que ha canviat d'imatge coincidint amb la remodelació implantada per la RFEF. El nou format també modificarà la segona categoria, que passa de jugar-se en sis grups de caràcter autonòmic a tenir dues divisions, la nord i la sud. Aquesta segona divisió rebrà el nom de Reto Iberdrola i comptarà amb la participació dels equips catalans del Seagull de Badalona, l'AEM de Lleida i el filial del Barça.

La lluita pels drets televisius

El sorteig del calendari de Lliga arriba després d'uns dies tensos a la Federació Espanyola de Futbol. L'Associació de Clubs de Futbol Femení va denunciar la RFEF per la gestió dels drets televisius i comercials del futbol femení. L'associació tenia un acord signat amb Mediapro per a la retransmissió dels partits durant els pròxims tres anys, però la Federació volia reconsiderar l'oferta i treure'n més benefici amb diferents operadors. Al jutjat mercantil número 1 de Madrid, la RFEF va haver de fer-se enrere i permetre als clubs negociar els drets pel seu compte.

Calendari de la Primera Iberdrola 2019/2020
stats